Web Analytics Made Easy - Statcounter

ششمین روز از برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر با وجود حواشی که در چند روز گذشته گریبانش را گرفته بود، شب آرامی را سپری کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سه شنبه سوم بهمن در ششمین روز از برگزاری جشنواره بیت المللی تئاتر فجر نمایش های مختلفی به صحنه رفتند که اکثرا با بازخوردهای مثبت علاقه مندان به تئاتر همراه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر نمایش های «الیور توئیست» و «پکیج» که به ترتیب دومین و سومین شب از اجرای عمومی شان را در تالار وحدت پشت سر گذاشتند پرونده نمایش های «هملت» نیز با یک اجرا در ساعت ۱۶ در سالن اصلی تئاتر شهر و «دهن گنده» از بلژیک که در سالن ناظرزاده روی صحنه بود، بسته شد.

نمایش های «حذفیات» مهدی ضیاء چمنی از مشهد در سالن چهارسو، «قند خون» لیلی عاج در تالار سایه، «سرداب» احمد نسیم از عراق در تالار قشقایی، «ئه وان گل» غلامرضا همتیان از بیجار در تماشاخانه سنگلج، «گیس گل» ایمان سالمی از کرمان در تالار هنر، «پاشا» نازیلا ایرانزاد در تالار مولوی، «آبی مایل به صورتی» ساناز بیان در سالن سمندریان، «اگر شبی از شب های تهران مسافری» الهام ابنی در سالن انتظامی خانه هنرمندان، «موغلی پنا» علیرضا داوری از بندرعباس در تالار حافظ و «اپرای عروسکی خیام» به کارگردانی بهروز غریب پور در تالار فردوسی آثاری بودند که در گروه الف جشنواره به صحنه رفتند.

نمایش «حذفیات» یکی ۱۰ اثر نمایشی است که در این دوره از شهر مشهد در جشنواره حضور دارند. این نمایش که شب گذشته در ۲ نوبت ۱۸ و ۲۰:۳۰ در سالن چهارسو مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفت از لحاظ فضاسازی و تا حدودی بازی ها به نمایش «شنیدن» به کارگردانی امیررضا کوهستانی شباهت هایی داشت اما ایده اصلی نمایش که چالش بین یک مادر جوان مطلقه با دختر نوجوانش است، ایده بکری بود که در اجرا نیز موفق عمل کرده و رابطه این مادر و دختر را در دنیای مدرن امروزی به درستی به تصویر کشیده بود.

مهسا غفوریان، گل آرا غفرانی و محمد رضا حسینیان بازیگران این اثر نمایشی بودند که پیش از این در مشهد اجرای عمومی داشته است  و در این دوره از جشنواره در بخش بین الملل حضور دارد.

نمایش «آبی مایل به صورتی» به کارگردانی ساناز بیان نیز که در اجرای عمومی مورد اقبال واقع شده است شب گذشته در ۲ نوبت ۱۸ و ۲۱ در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه رفت و با استقبال مخاطبان همراه شد تا جایی که در اجرای دوم تعداد زیادی از مخاطبان از روی زمین و پله های به تماشای نمایش نشستند.

نسیم ادبی، آناهیتا اقبال نژاد، ملیکا پارسا، عاطفه رضوی، امید سلیمی، بهنام شرفی، محمدهادی عطایی، گیتی قاسمی، امین میری، با صدای حمیدرضا آذرنگ بازیگران این اثر نمایشی هستند که اجرای عمومی اش تا ۱۷ بهمن ماه در تماشاخانه پالیز ادامه دارد.

نمایش «قند خون» به کارگردانی لیلی عاج نیز از جمله آثایر بود که شب گذشته بازخوردهای رضایت بخشی از جانب مخطبان دریافت کرد. این اثر نمایشی که درباره تعطیلی کارخانه قند ورامین و بیکار شدن کارگردان این کارخانه است با بازی الهام شعبانی، ارسطو خوش‌رزم و پریا وزیری در ۲ نوبت ۱۶ و ۱۸:۳۰ در تالار سایه اجرا شد. بازی الهام شعبانی یکی از ویژگی های مثبت این اثر نمایشی محسوب می شد.

با وجود حاشیه هایی که در طول چند روز گذشته دامن جشنواره تئاتر فجر را گرفته است که از جمله آنها می توان به حذف نمایش «روز عقیم» از جشنواره و انصراف ها و واکنش های مختلفی که از سوی هنرمندان و مدیران شاهد بودیم، اشاره کرد اما به نظر می رسد این حواشی تاثیری بر روند اجرای آثار نداشته تا جایی که ششمین روز از جشنواره تئاتر فجر به آرامی پشت سر گذاشته شد و روند منطقی اش را طی کرد همچنین مخاطبان اکثر آثار نیز با رضایت سالن های نمایشی را ترک کردند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۴۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در این نشست خبری درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد اظهار کرد: احساس کردیم بچه‌های مسجد به باروری رسیده‌اند و این رویداد می‌تواند خروجی خوبی برایمان داشته باشد و ما فعالان تئاتر مسجد را وارد شکل جدی‌تری از تئاتر کنیم.

وی در ادامه به کارگاه‌های کارگردانی در مشهد اشاره کرد و در ادامه تاکید کرد: چشم‌انداز جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد این بود که بچه‌های تئاتری را به رشد برساند تا این افراد به جشنواره تئاتر مقاومت، جشنواره تئاتر ایثار و حتی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یابند و کم‌کم حضور خود را در جریان تئاتر کشور اعلام کنند.

زارعی تاکید کرد: آنچه ما در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در دستور کار قرار دادیم گروه محوری است و آنچه می‌خواهیم در این رویداد هنری مطرح کنیم این است که تئاتر، کار گروهی است و کار فردی نیست و اگر دوستان گروه داشته باشند می‌توانند موفق شوند و اجرای بهتری داشته باشند.

وی ادامه داد: در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد جایزه‌ها بیشتر گروهی هستند و یک جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور» خواهیم داشت که از مسجد تئاتر را آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: ما با جایزه «فرج الله سلحشور» به بچه‌های تئاتر مسجد می‌گوییم که می‌توان از مسجد برخواست و کارگردان و هنرمندی جهان شمول شد که اثرش توسط ۴۰ میلیارد نفر دیده شده است.

وی ادامه داد: آیین افتتاحیه این جشنواره ۱۸ اردیبهشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

زارعی در پایان سخنانش به جایزه ۳۰۰ میلیونی این رویداد هنری اشاره کرد و افزود: جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» جایزه ۲۰ میلیون تومانی است که به ۵ گروه برگزیده اعطا خواهد شد. همچنین به گروه‌های برگزیده جایزه ۱۰ میلیون تومان اهدا می‌شود.

مصطفی موتورچی دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه این جلسه گفت: جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در بافق یزد برگزار می‌شود.

وی دلیل منتشر نشدن فراخوان منحصر به این جشنواره را برگزاری رویدادهای تئاتری چون «محرابیان» طی سه سال گذشته در استان‌ها معرفی کرد که باعث شده تا علاقه‌مندان به تئاتر از مساجد به محله و روستا و در نهایت شهرستان و رویدادهای استانی راه یابند.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه افزود: ۱۸۰ اثر توسط هیات بازبین مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۴۲ اثر به بازبینی حضوری رسید و در نهایت ۱۴ اثر به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد راه یافت.

وی پیش زمینه کار تولید تئاتر در مسجد را تربیت مربی معرفی کرد و سپس به سلسله آموزش‌های ویژه مربیان پرداخت و یادآور شد: ۸ نقطه پایلوت در استان‌ها انتخاب شد و با هدف اینکه مربیان، آموزش‌دهندگان بچه‌های مسجد در استان‌هایشان باشند ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور یافتند و در نهایت به ۸۰۰ گروه در سراسر کشور رسیدیم.

موتورچی پیش زمینه کار تولید در مساجد را علاوه بر مربی، نمایشنامه مناسب برای اجرا در مساجد دانست که باید تک جنسیتی باشد و طی مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجرا شوند.

وی اظهار کرد: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با این هدف طی سه دوره برگزار شد و ماحصل و خروجی آن که شامل ۱۵۰ نمایشنامه بود، برای تولید تئاتر توسط بچه‌های تئاتر مردمی مسجد در اختیار گروه‌های نمایشی قرار گرفت.هشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد یادآور شد: در طول برگزاری جشنواره علاوه بر کارگاه‌های ویژه کارگردانی، با همکاری انجمن هنرهای نمایشی بافق دو کارگاه ویژه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی ویژه مسجد تعریف شده که دوره آموزشی نمایشی با حضور سیدحسین فدایی حسین و کارگاه کارگردانی با حضور نصرالله قادری خواهد بود.

وی ادامه داد: جایزه بازیگری این جشنواره شامل ۷ جایزه بازیگران خانم و ۷ جایزه ویژه بازیگران مرد خواهد بود. همچنین نویسندگی و کارگردانی سه برگزیده و در رتبه اول و دوم و سوم خواهد داشت و در طراحی بصری ۲ جایزه برگزیده و تقدیری خواهیم داشت. همچنین در این دوره از رویداد تئاتر مردمی بچه‌های مسجد دو پاسداشت خواهیم داشت و جایزه ویژه جشنواره به نام «فرج الله سلحشور» به گروه برتر جشنواره اهدا خواهد شد.

در پایان این نشست پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229561 برچسب‌ها تئاتر حوزه هنری

دیگر خبرها

  • گروه‌محوری در دستور کار جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دارد
  • «فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب